Missä kannattaa syödä Turussa?

Turun parhaat ravintolat – 10 paikkaa, joissa kannattaa…

 • Sointu. Linnakatu 27.
 • Blanko. Aurakatu 1.
 • Kaskis. Kaskenkatu 6 A.
 • Mami. Linnakatu 3.
 • Sergios. Läntinen Rantakatu 27.
 • Tintå Läntinen Rantakatu 9.
 • Smör. Läntinen Rantakatu 3.
 • Kortteliravintola Kerttu. Läntinen Pitkäkatu 35.

Mitä tehdä lapsen kanssa Turussa?

Vaihtoehtoja on varsin runsaasti ja mielessä kannattaa pitää ainakin nämä viisi hauskaa ideaa lasten kanssa:

 1. Vieraile Turun linnassa. Turun linna lasten kanssa on taatusti yksi loman kohokohdista. …
 2. Seikkaile Seikkailupuistossa. Kuva: Turun kaupunki. …
 3. Ui kylpylässä …
 4. Lähde vesille. …
 5. Tutustu kaupungin merihistoriaan.

Mihin baariin Turussa?

Turku, minne mennä nyt? 6 x baari– ja herkkuvinkki kaupunkilomalle

 • Vinho viinibaari, Kuninkaankartanonkatu 8, Turku.
 • Börs Katto, Kauppiaskatu 6, Turku.
 • Rica Bar, Kristiinankatu 5, Turku.
 • Turun Kauppahalli, Eerikinkatu 16, Turku.
 • Bakeri Å, Graniittilinnankatu 2 j 106, Turku.
 • Scandic Hamburger Börs, Kauppiaskatu 6, Turku.

Mistä Turku sai nimensä?

Viroksi kaupungin nimi on Turu, joka on omistusmuoto toria tarkoittavasta sanasta ”turg”. Turun ruotsinkielinen nimi Åbo, alun perin Aboa, tulee mahdollisesti jokea tarkoittavasta alusta å ja loppuosasta asukas eli bo(a).

Onko Turku Pirkanmaa?

Varsinais-Suomi (ruots. Egentliga Finland) on Suomen maakunta, joka sijaitsee Saaristomeren rannikolla ja saarissa. Maakunta koostuu Loimaan, Salon, Turun, Vakka-Suomen ja Turunmaan seutukunnista.

Mistä voi ostaa Turun Sanomat?

Voit tilata Turun Sanomat helpoiten täällä. Osta TS Digi suoraan verkosta. Tällöin lehti on luettavissa Android-laitteissa tablettilehtenä erillisellä sovelluksella sekä tietokoneella selainversiona. TS Digin voi ostaa sekä kesto- että määräaikaistilauksena.

Mikä on Talonkirjaote?

Talonkirjaote on todistus asumisesta ja tarvitset sitä mm. hakiessasi asumistukea Kelalta. Talonkirjaotteen saamisen edellytyksenä on, että sinä ja muut asunnossa asuvat olette tehneet muuttoilmoituksen taloyhtiölle.

Miten pääsee Turun linnaan?

Saapuminen linja-autolla. Sataman, linja-autoaseman ja lentokentän väliä liikennöivät bussit (linja 1) kulkevat linnan ohi, pysäkki on linnan edessä. Kauppatorin remontin aikana linja 1 lähtee keskustasta Linnankadulta pysäkiltä T89.

Mistä Turun kaukolämpö tulee?

Kaukolämpö tuotetaan pääosin Naantalin voimalaitoksessa, Orikedon biolämpökeskuksessa ja Kakolan lämpöpumppulaitoksessa. Lisäksi Turku Energia hankkii biopolttoaineilla ja hukkalämmöillä tuotettua lämpöä yhteistyökumppaneilta ja asiakkailtaan noin 5 % koko kaukolämmön tarpeesta.

Onko Turku Energia pörssiyhtiö?

Turku Energia eli Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab on turkulainen vuonna 1898 perustettu energiayhtiö, jonka omistaa Turun kaupunki.

Turku Energia.

Oy Turku Energia Åbo Energi Ab
Tuotteetsähkö, kaukolämpö, kaukojäähdytys, höyry, aurinkoenergiajärjestelmät, sähköautojen latausratkaisut

Missä on Turun kirsikkapuut?

Kirsikkapuita kannattaa mennä katsomaan Aurajokirantojen lisäksi etenkin Kupittaanpuistoon, puista suurin osa löytyy Kupittaanlähteen leikkipaikan vierestä. Lisäksi Jalava- ja Vahterapuiston yhdessä muodostavalla akselilla kasvaa viittä eri lajia useita kymmeniä puita.

Onko Turku saaristo suomea?

Turun saaristo (myös Lounais-Suomen saaristo tai Varsinais-Suomen saaristo) on noin 20 000 saaresta muodostuva, Särkisalosta ja Hiittisistä Kustavin saaristoon ulottuva saaristoalue Saaristomerellä Varsinais-Suomessa. Ahvenanmaasta Turun saariston erottaa Kihdin selkä.

Milloin TPS voitti mestaruuden?

TPS voitti vahvistuneella joukkueellaan SM-liigan ensimmäisen mestaruuden kaudella 1975–1976 ja oli hopealla seuraavana vuonna. Vuosien 1982 ja 1985 hopea- sekä useiden pronssimitalien jälkeen seura voitti kultaa kaudella 1988–1989, mistä alkoivat suurimman menestyksen vuodet.

Jätä kommentti