Miksi uudet laivat tulevat Turkuun?

– Päämääränä oli piirtää uusi alus, joka huomioi vielä paremmin ympäristöä kuin Viking Grace, Boijer kertoo. – Hanke edistää kestävämpien polttoaineiden käytön lisäämistä ja siten päästöjen vähenemistä, sekä parantaa ja tehostaa Turun ja Tukholman välisen reitin logistiikkaa.

Mistä kissa Turku?

Turun seudulla toimiva Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry on erikoistunut populaatiokissojen auttamiseen. Tavoitteenamme on antaa mahdollisimman monelle ihmisiin tottumattomalle kissalle uusi alku parempaan elämään sisäkissana. Olemmekin erikoistuneet villiintyneiden populaatiokissojen vastaanottamiseen ja kuntouttamiseen.

Mistä saa Koronapassin Turussa?

Turun kaupunginsairaalan passipiste:

  • Saat koronapassin paikan päältä ilman ajanvarausta.
  • Tarvitset mukaasi henkilöllisyystodistuksen. Varaudu siihen, että paikan päällä saattaa olla jonoa.

Missä kannattaa käydä Turussa?

Monelle tulee Turusta ensimmäisinä mieleen Turun linna, Turun Tuomiokirkko ja Ruissalo. Nämä ovatkin suosittuja retkikohteita sekä turisteille että paikallisille asukkaille. Historiaa arvostavan kannattaa Turun linnan ja Turun Tuomiokirkon lisäksi kurkata Aboa Vetus & Ars Nova, joka on historian ja nykytaiteen museo.

Mihin Terveysasemaan kuulun Turussa?

Kaikilla turkulaisilla on oma terveysasema lähellä kotia. Saat halutessasi vaihtaa sinulle osoitettua terveysasemaa. Saat myös valita Turun terveysasemien palvelut, vaikka kotikuntasi olisikin muualla. ti–pe klo 8.00–14.00.

Onko kuntosalit auki Turussa?

4.5.2021: Turun uimalaitokset ja kuntosalit avautuvat 11.5. 17.2.2021: Aikuisten yksilöliikuntaan helpotuksia 22.

Mikä on yleisurheilu?

Yleisurheilu on nimitys useille eri lajeille, jotka ovat kehittyneet perusliikuntamuotojen, kuten kävelyn, juoksemisen, hyppäämisen ja heittämisen pohjalta. Yleisurheilu koostuu kuudesta lajiryhmästä: pika- ja aitajuoksu, kestävyysjuoksu, kilpakävely, hyppylajit, heittolajit ja moniottelut.

Miten Jääkausi on vaikuttanut Turkuun?

Jääkausi näkyy kaikkialla

Jopa Turun keskustassa se näkyy, sillä Aurajoki ja koko tämä alueen useiden kymmenien metrien savipatja ovat jääkauden peruja. Kun siis Turun keskustan talot uppoavat, sopii syyttää jääkautta. Ehkä kaikkein näkyvin maisemallinen jääkausiefekti ovat harjut, esimerkiksi Virttaankankaan alue.

Mihin jättää auto Turussa?

Uuden parkkialueen myötä auton voi jättää mantereelle. Ruissalon alueelle pysäköinti helpottuu uuden pysäköintialueen myötä. Turun satama on järjestänyt osan varastoalueistaan pysäköintiä varten. Uusi pysäköintialue sijaitsee Ruissalonsillan läheisyydessä.

Mistä adoptoida kissa Turku?

Turun seudulla toimiva Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry on erikoistunut populaatiokissojen auttamiseen. Tavoitteenamme on antaa mahdollisimman monelle ihmisiin tottumattomalle kissalle uusi alku parempaan elämään sisäkissana.

Milloin Burger King tuli Turkuun?

Tampereen Keskustorille avattiin ensin Burger King. Mäkkäri avautui Tampereella vuonna 1984. Turun ensimmäinen Mäkkäri avattiin Kauppatorin laitaan vasta vuonna 1992.

Mistä poimia mustikoita Turku?

Mustikkametsään pääsee vaikka Turun kaupungin alueella esimerkiksi Runosmäessä tai Varissuon kuntoradan metsissä. Mutta kannattaa hiukan katsoa, ettei poimi hyvin vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilta.

Miksi uudet laivat tulee Turkuun?

– Hanke edistää kestävämpien polttoaineiden käytön lisäämistä ja siten päästöjen vähenemistä, sekä parantaa ja tehostaa Turun ja Tukholman välisen reitin logistiikkaa. Boijerin mukaan laivaan tulee myös iso rahtikapasiteetti. – Turun linja on tehokas, laivat liikennöivät reitillä nonstop.

Jätä kommentti