Mikä on Turun vanhin rakennus?

Turun vanhinta rakennusta ei oikeastaan ole olemassa. Mutta on monia, joiden tarina alkaa 1700-luvulta. Sellaisia kuten Köydenpunojantalo osoitteessa Linnankatu 41 sekä Fortuna-korttelin ja Luostarinmäen rakennukset.

Voiko Turun saaristossa telttailla?

Majoittuminen saaristossa

Reitin voi mainiosti myös telttailla jokamiehenoikeuksia käyttäen. Leirintäaluepoimintoja: Rengastien läheisyydestä löytyy useita leirintäalueita, ja monista niistä hienoja maisemia sekä paljon palveluita.

Onko Turku Satakunta?

Satakunda, lat. Satagundia tai Finlandia Septentrionalis) on Suomen nykymaakunta, joka käsittää Satakunnan historiallisen maakunnan länsiosan.

Satakunnan maakunta
Historialliset läänitTurun ja Porin lääni (1634–1640, 1647–1996) Porin lääni (1641–1646) Länsi-Suomen lääni (1997–2009)
MaakuntakeskusPori

Mitä voi opiskella kauppakorkeakoulussa?

Tutustu opiskeluun kauppakorkeakoulussa

 • laskentatoimi ja rahoitus.
 • kansainvälinen johtaminen ja yrittäjyys.
 • markkinoinnin ja arvoketjujen johtaminen.
 • taloustieteet.
 • liiketoimintaosaaminen (KTK), asiantuntijaorganisaatioiden liiketoimintaosaaminen (KTM), Pori.
 • Lisäksi tohtorintutkinnon voi suorittaa 12 oppiaineessa.

Mihin Vanha pesukone Turku?

Sähkö- ja elektroniikkalaitteita (SER) otamme kotitalouksilta vastaan veloituksetta (ilman käsittelymaksua) sekä ehjinä että rikkinäisinä. Kylmälaitteet, hellat ja pesukoneet sekä isommat erät tulee tuoda Rieskalähteentielle, mikäli mahdollista. Toivomme myös yritysten toimittavan laitteet Rieskalähteentielle.

Missä myydä vaatteita Turku?

käydyt second hand kirpparit:

 • – Maanantaimarket, Kristiinankatu 6.
 • – Ecolocal Market ja Vaatepuu (lifestyle-myymälä Punainen norsu, second hand ja vaatelainaamo Vaatepuu), Forum-kortteli.
 • – Merkitys 2nd hand, Linnankatu 19b.
 • – Dirty Hippies Secondhand & Lifestyle, Humalistonkatu 13.
 • – UFF, Humalistonkatu 5.

Mitä hauskaa tehdä Turussa?

Turku on täynnä toinen toistaan kiehtovampia museoita. Aboa Vetus & Ars Nova on loputtoman kiehtova historian ja nykytaiteen näyttelyitä esittelevä museo. Wäinö Aaltosen museo eli WAM toimii Turun kaupungin taidemuseona, ja siellä järjestetään runsaasti vaihtuvia näyttelyitä, teemapäiviä ja luentoja.

Milloin Yki-testi alkaa?

Seuraavat testipäivät ja ilmoittautuminen

Testiin voi ilmoittautua vain sähköisellä lomakkeella. Saat vahvistusviestissä maksulinkin sekä maksua koskevat ohjeet. Saat myöhemmin sähköpostitse kutsun testiin. Ilmoittautuminen alkaa 1.6.2022 klo 10.00 ja päättyy 10.6.2022 klo 16.00.

Mihin viedä vanhat kirjat Turku?

Otamme mielellämme vastaan monenlaista hyväkuntoista pientavaraa: astioita, äänilevyjä, musiikkia, kirjoja, sisustustavaraa, pelejä jne. Pientavaraa tuotaessa on sen oltava asianmukaisesti pakattu niin, että sitä voidaan turvallisesti käsitellä vastaanotossa ja ettei tuotava tavara rikkoudu helposti.

Onko Turun vesi kovaa?

Kuinka kovaa Turun vesi on ja mikä on Turun vesijohtoveden pH? Pesuainepakkauksissa näkyvillä saksalaisilla kovuusyksiköillä ilmaistuna Turun vesijohtoveden kovuus on 2,8 °dH (erittäin pehmeää). Kovuus voidaan ilmaista myös mmol/l, jolloin kovuus on 0,5. Turun vesijohtoveden pH on 8,5–8,9, eli vesi on emäksistä.

Mitä on kotirauhan rikkominen?

Rikoslain 24 luvun 1 §:n mukaan: Joka oikeudettomasti 1) tunkeutuu taikka menee salaa tai toista harhauttaen kotirauhan suojaamaan paikkaan taikka kätkeytyy tai jää sellaiseen paikkaan tai 2) rikkoo toisen kotirauhaa metelöimällä, heittämällä esineitä tai muulla vastaavalla tavalla on tuomittava kotirauhan rikkomisesta

Montako saarta on Turun saaristossa?

Aurajoen suulta alkaa 40.000 saaren saaristo, jota turkulaiset kutsuvat maailman kauneimmaksi. Suuntaa sinne vaikka pienelle päiväreissulle tai ikimuistoiselle melontaretkelle.

Montako mestaruutta TPS?

TPS on Suomen pääsarjatason menestyneimpiä joukkueita: se on voittanut Suomen mestaruuden yksitoista kertaa. Lisäksi se on kymmenellä SM-liigan mestaruudellaan kyseisen liigan menestynein seura yhdessä Tapparan kanssa.

Jätä kommentti