Mikä on teatterin Ennakkonäytös?

Kenraaliharjoitusta on usein päässyt katsomaan esiintyjien ja muun henkilökunnan läheiset ja teatterin yhteistyökumppanit. Kenraaliin voidaan myös myydä lippuja, jolloin se on ennakkonäytös. Ennakkonäytös eroaa ensi-illasta myös siinä, että siitä ei saa julkaista arviointia ennen kuin ensi-ilta on ohi.

Miten asutus on sijoittunut Turussa?

kesäkuuta 2022 ja Turun seutukunnan noin 337 000 (2022). Täten Turku on asukasluvultaan Suomen kuudenneksi suurin kunta ja kolmanneksi suurin kaupunkialue.

Turku.

Turku Åbo
Väkiluku195 061 6:nneksi suurin 30.6.2022
– väestötiheys794,1 as./km² (30.6.2022)
Ikäjakauma2020
– 0–14-v.12,6 %

Mikä rikos on kotirauhan rikkominen?

Rikoslain 24 luvun 1 §:n mukaan: Joka oikeudettomasti 1) tunkeutuu taikka menee salaa tai toista harhauttaen kotirauhan suojaamaan paikkaan taikka kätkeytyy tai jää sellaiseen paikkaan tai 2) rikkoo toisen kotirauhaa metelöimällä, heittämällä esineitä tai muulla vastaavalla tavalla on tuomittava kotirauhan rikkomisesta

Mitä tehdä syyslomalla Turussa?

Mitä tehdä syyslomalla – katso viisi vinkkiä Suomen Turkuun

 1. Museot pitävät ovensa auki myös syyslomalla. …
 2. On sadonkorjuun aika. …
 3. Kylpyläpäivä Caribiassa hemmottelee. …
 4. Turun saaristo on kaunis myös syksyllä …
 5. Elokuva piristää sateisena päivänä

Missä yöpyä Turun saaristo?

Saariston rengastien majoitus tarjoaa lisäksi aivan upeita vaihtoehtoja yöpymiseen.

 • Hjalmar´s Hotel.
 • Hotel Stallbacken Nagu.
 • Kustavin Lootholma.
 • Brännskärs stugor.
 • Tackork Gård &amp Marina.
 • Villa Högbo.
 • Kultaranta Resort.

Miten maksetaan Turun busseissa?

Föli-matkan voi maksaa pankki- ja luottokortin tai mobiililaitteen lähimaksulla.

 1. Lähimaksamisen myötä et tarvitse enää bussiin mukaasi käteistä. …
 2. Lähimaksaminen on käytössä koko Föli-alueella (Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko).

Miten Yhteiskäyttöauto toimii?

Yhteiskäyttöauto on auto, jonka omistaa yritys tai muu yhteisö, ja joka on yrityksen asiakkaiden tai yhteisön jäsenten käytettävissä. Asiakas yleensä itse huolehtii omatoimisesti ohjeiden mukaan auton noudosta ja palautuksesta mihin vuorokauden aikaan tahansa. – Tässäkin tavallaan vuokrataan autoa.

Voiko kirjat palauttaa mihin tahansa kirjastoon Turku?

Voit palauttaa Turun kaupunginkirjaston lainan mihin tahansa Turun lähikirjastoon maksutta. Kuljetusmaksu 2 € peritään Vaski-kirjastojen kuntarajat ylittävistä lainojen palautuksista silloin, kun lainat palautetaan johonkin muuhun kirjastoon kuin siihen, josta ne on lainattu tai jonka kokoelmiin niteet kuuluvat.

Mitä Mikael Agricola teki palattuaan takaisin Turkuun?

Palattuaan Turkuun Mikael Agricola sai kyseenalaisen kunnian ryhtyä Turun koulun rehtoriksi. Vanha tapa oli, että viimeiseksi ulkomailta opiskelemasta palannut maisteri sai rehtorin viran hoitaakseen. Samaan aikaan Agricola toimi Turun tuomiokapitulin kirjurina. Aika oli Mikaelille raskasta.

Onko Himputti kirosana?

Kirosanat jaettiin mutkattomasti laimeisiin ja vahvoihin. Laimeiden listaan kuuluivat paska, himputti, helkkari, hitto, pahus, samperi ja piru.

Milloin ammattikorkeakoulu alkaa syksyllä 2022?

Koulutuskohtainen aloituspaikka ja -aika julkaistaan alla toisen yhteishaun osalta 31.5.2022. Uusien opiskelijoiden opinnot alkavat yleensä elokuun lopussa. Alkamispäivä vaihtelee koulutuksittain. On tärkeää osallistua aloituspäivään.

Mistä tulee sanonta Suomen Turku?

Turku on alkuperäismerkityksessään tarkoittanut samaa kuin sana kaupunki eli kauppapaikkaa, kerrotaan entisen Turun yleissuunnitteluarkkitehti Jukka Paason kotisivuilla. ”Suomen Turku” sanotaan, koska aiemmin on puhuttu myös muista turuista eli kauppapakoista Suomen ulkopuolella.

Mitä pariskunta voi tehdä Turussa?

 • Tekemistä Turussa läpi vuoden. Ihastele Luostarinmäen puutaloaluetta. Vuokraa piknik-vene. Koe kulttuuria Manillassa. Lähde ostoksille Turun liikkeisiin. Tunnelmoi Turun linnassa. Herkuttele Turun ravintoloissa. Suuntaa ihmettelemään Forum Marinumiin. …
 • Ilmaista tekemistä Retkelle Ruissaloon. Ihastu nykytaiteeseen Titanikissa.

Jätä kommentti