Kuka oli kuningas Erik?

Eerik XIV syntyi joulukuun 13. päivä vuonna 1533 Kustaa Vaasalle ja hänen ensimmäiselle vaimolleen Katariina Saksi-Lauenburgilaiselle ja oli heidän ainoa poikansa. Eerik hallitsi Ruotsin kuninkaana vuodet 1560–1568. Hänen lyhyt hallintonsa päättyi kapinaan, jonka jälkeen hallitsijan tittelin sai Eerikin veli Juhana.

Mistä tulee nimi Föli?

Nimi Föli tulee lounaismurteesta. Sanonta olla fölissä tarkoittaa olla mukana tai olla kyydissä.

Mitä jugend tarkoittaa taiteessa?

Jugend eli art nouveau (uusi taide) on taiteen tyylisuuntaus, joka vallitsi Euroopassa 1880-luvulta ensimmäisen maailmansodan alkuun. Tyypillistä tyylisuunnalle oli eri taiteenalojen välisten rajojen hävittäminen ja koko ihmisen elinympäristön käsittäminen osaksi taiteilijan omaa näkemystä.

Mistä TPS on lyhenne?

Turun Palloseura eli TPS on turkulainen palloilun yleisseura. Perustamishetkellä vuonna 1922 TPS oli ainoastaan jalkapalloseura, mutta vuonna 1937 mukaan liittyi myös jääkiekko ja 1995 salibandy.

Kumpi puhdistus oli ensin näytelmä vai romaani?

Oksasen läpimurtoteos Puhdistus (2008, WSOY) julkaistiin ensin näytelmänä vuotta aiemmin, minkä pohjalta hän kirjoitti tarinan romaaniksi.

Mikä bakteeri merivedessä?

Vibriobakteerit viihtyvät erityisesti lämpimässä ja suolapitoisessa vedessä, kun meriveden lämpötila ja suolapitoisuus nousevat otollisiksi. – Matalissa lahdissa meriveden suolapitoisuus ja lämpö nousevat helteellä nopeasti.

Miksi Aku Hirviniemi Lahti Robasta?

Turun hovioikeus on tuominnut Aku Hirviniemen, 36, syylliseksi kahden, tuolloin 17-vuotiaan tytön seksuaalisista ahdisteluista. Teot tapahtuivat Riihimäellä näyttelijän kotona kesäkuussa 2018. Hirviniemi jätettiin kuitenkin tuomitsematta rangaistukseen, koska hovioikeus piti tekoja kokonaisuutena arvostellen vähäisenä.

Onko Kaarina Turkua?

Turun kaupunginvaltuusto päätti 1968 tehdä valtioneuvostolle esityksen Kaarinan, Kakskerran, Liedon ja Ruskon kuntien sekä pienen osan Piikkiöstä liittämisestä Turkuun.

Mitä kauppakorkeakoulussa voi opiskella?

Tutustu opiskeluun kauppakorkeakoulussa

  • laskentatoimi ja rahoitus.
  • kansainvälinen johtaminen ja yrittäjyys.
  • markkinoinnin ja arvoketjujen johtaminen.
  • taloustieteet.
  • liiketoimintaosaaminen (KTK), asiantuntijaorganisaatioiden liiketoimintaosaaminen (KTM), Pori.
  • Lisäksi tohtorintutkinnon voi suorittaa 12 oppiaineessa.

Miten löytää hautapaikka Turku?

Palvelu löytyy osoitteella hautakartta.fi Palveluun pääsee myös hautausmaiden ilmoitustauluilla olevien QR-koodien kautta. Palvelu toimii kirjoittamalla hakuun vainajan nimen tai sukunimen. Palvelu ehdottaa kaikkia eri Turun ja Kaarinan hautausmailla lepääviä samannimisiä vainajia ja antaa syntymä- ja kuolinvuodet.

Mitä Föli tarkoittaa?

Föli on osa valtakunnallista Waltti-matkalippujärjestelmää. Waltti-matkakorttia ei kuitenkaan ole mahdollista käyttää matkustamiseen Turun seudun joukkoliikenteessä, eikä Turun korttia Waltti-liikenteessä. Nimi Föli tulee lounaismurteesta. Sanonta olla fölissä tarkoittaa olla mukana tai olla kyydissä.

Kuka omistaa Turun sinapin?

Turun Sinappi (markkinoidaan muodossa Turun Sinappia, ruots. Åbo senap) on monikansallisen Unileverin omistama elintarvikemerkki.

Mikä luu suojaa sukuelimiä?

Luinen lantion alue antaa tukea keholle sivulta ja takaa, suojaten sukuelimiä. Lantionpohjan lihakset tukevat alhaaltapäin. Nämä lihakset kulkevat sivuttaissuunnassa istuinluiden välillä ja etu-takasuunnassa häntäluun ja häpyluun välillä.

Jätä kommentti